Statement

lyhennetty CVIMG_2640

Asun ja työskentelen Vantaalla. Olen kuva- ja korutaiteilija, tyypillinen kulttuurin sekatyöläinen: toimin oman yritykseni kautta erilaisissa yhteisöissä ja projekteissa. Päivätyökseni olen Helsingin kaupungilla sosiaalisen kuntoutuksen parissa jonka turvin mahdollistan oman taiteellisen työskentelyn. 

Täydensin osaamistani Kuvataiteen AMK opinnoilla Lahden Taideinstituutissa ja valmistuin kuvataiteilijaksi 2013. Olen aiemmin valmistunut puusepäksi (-89) ja muotoilijaksi (-92) Lahden Muotoiluinstituutista.  Monialainen koulutus antaa hyvät valmiudet laajaan materiaali kirjoon ja monien tekniikoiden hyödyntämiseen taiteellisessa työskentelyssä. 

IMG_2481

Puupiirrostekniikka kuuluu kohopainomenetelmiin. Sen idea lyhyesti; puulaatalle veistetään puupiirrosveitsellä ja taltoilla haluttu kuva-aihe poistamalla puuta laatasta. Veistän pohjustetun puupiirroslaatan yleensä 6mm koivu- tai havupuuvanerille. Veistetylle laatalle telattu väri, tarttuu koholla oleviin alueisiin. Jokainen väri telataan erikseen laatalle ja vedostetaan paperille. Vedostus kertoja voi olla useita, kymmeniäkin, yhtä kuvaa kohden. Käytän yleensä japaninpaperia, jonka pohjustan Mdf- puukuitulevylle.

Muistoa kunnioittaen. 2010

Muistoa kunnioittaen. 2010.

IMG_2241

Auttava käsi. 2012.

Kolmiulotteisuus on toinen intohimoni. Näiden teosten materiaalina käytän erilaista arkista esineistöä, kulttuurimme tuottamaa tavaraa, kaikenlaista sälää, joilla on tarina kerrottavanaan. Yleisesti esine pohjaiset teokseni liikkuvat kuvataiteen ja kuvanveiston rajapinnoilla lainaten mittakaavansa korutaiteen kontekstista. Teokseni ovat useimmiten kantaaottavia objekteja. Työskentelyprosessin aikana huomioin myös kestävän kehityksen ja kierrätysideologian näkökulmia, jotka ovat olleet minulle taiteellisen työskentelyn punainenlanka 90-luvulta alkaen.

Koen työskentelyni olevan arvokasta keskustelun avaamisen, tiedon tuottamisen ja ymmärryksen välineenä -tai ihan vaan omaksi ja muiden iloksi- hyödyntäen taiteen dialogimaisen luonteen. Erilaisissa opetustöissä ja yhteisöllisissä taideprojekteissa työskennellessäni näen suoraan sen kuinka taide tarjoaa kokemuksellisen mielentilan ajatteluun, kasvuun ja uuden oppimiseen. Samaa janoan itsekin.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s