Seitsemäs unelma ja pari muuta samalla.

Täällä ollaan aivan täpinää täynnä. Olen haaveillut omasta kauppa-galleria-työhuone kombosta jo useita vuosia. Tiloja on katseltu netistä ja kierrelty kaduilla, olen sovitellut tekemistäni niin Kallioon, Krunikkaan kuin tänne koti Vantaallekin, mutta sitten kun asiat alkaa loksahdella paikolleen, kaikki palikat vain putoilee siistiin nippuun. Sitä luulee ensin päiväuneksi.

Niinpä, yhtenä päiväunena kävelin huvikseni Helsinkiä ristiin rastiin. Kävin Puttesissa pizzalla ja istuin huhtikuun helteillä jäätelöllä puistossa hampaat kalisten. Haaveilin lämmöstä. Löysin itseni Museokadulta ja ajattelin että onpas mukavaa aluetta yhä edelleen. Mieheni on asunut joskus siellä ja muistelin iltarientoja KuuKuussa ja Manalassa. Se oli meidän seurustelun aikaa, niin yli 20 vuotta sitten…..

Päiväuni kävelyn jälkeen, seuraavana aamuna pongasin etuovelta tyhjiä liiketiloja, joista yksi oli sattumalta Museokadulla. Uteliaisuuttani sovin esittelyn ja parin päivän päästä seisoin tilan ovella välittäjän kanssa esittäen rauhallista ja coolia. Näin heti tilaan tullessa vasemman käden puolella ilmanvaihtoa nopeuttavan ”huuvan”, ison ja valoa tuovan näyteikkunan ja sen kauniin suorakaiteen muotoisen huoneen jonka takana on toinen huone parvineen, keittiöineen päivineen. Tilaa löytyy noin 40m2 järkevästi paketoituna 1913 valmistuneen kiinteistön kivijalassa. Ja keltainen talo. Tiesin tulleeni. Eikä ”huuvaakaan” tarvitse tehdä.

Kiireesti kiersin korttelin pari, vaikka kengät jo hankasi ja haistelin ilmaa. Säntäsin kotiin tutkimaan mitä Museokadulla tapahtuu, mitä ja ketä muita siellä on. Kivoja toimijoita ja muutama kehystäjäkin. Hillitön pähkäily ja pään sisäinen kohina, laskelmien tekeminen. Lupasin miettiä viikonlopun yli.

Jätin hakemuksen ja siinä se sitten oli,  seitsemäs unelmani oli löytynyt. Oma paikka, joka löytyi osoitteesta Museokatu SEITSEMÄN. Unelmalistassa luki 7.DREAM. Ihan sopiva nimi.

Oikeasti minulla on ollut unelmalista olemassa jo kauan. Siinä on niin suuria kuin pieniäkin unelmia joista osa on toteutunut ja osa toteutuu sitten kun me ihmiset ollaan valmiita toteuttamaan ne.

Unelmalistallani ensimmäisenä on yliromanttisesti aina ollut Maailman rauha ja ihmisten hyvyys toisiaan kohtaan. Sen toteutumista odotellessa saattaa joutua juomaan toisenkin kupin reilua kahvia.

Toisena inhimillisemmin, valintojen vapaus ja vastuu. Yhteisen hyvän ymmärrys. Pikkasen joskus vaikealta tuntuu tämäkin. Otetaan skumppaa.

Kolmantena olen toivonut omahyväisesti terveyttä ja voimia. Olen kiitollinen kun olen selvinnyt niistä mitä eteeni on tipahdellut. Toistaiseksi voittajana. Suklaata tähän väliin.

Unelmissani neljäntenä on ollut ihan tavis kumppani ja lapsilykky. Toteutunut onni, meille kaikille sopivasti. Kukaan ei ole tavis, kaikilla viiraa sillätavalla mukavasti. Mennään porukalla saunaan.

Viides unelma. Matkakassa. Sitä kerätään aina. Nyt tarkkana sen passin kanssa.

Kuudentena haaveena on Rooma. Ihan vaan pakkomielle, kun en ole käynyt.

 

Ja se THE seitsemäs 7.DREAM joka avataan heinäkuun alussa Helsinkiin Museokadulle.

Avajaisia vietetään keskiviikkona 6.heinäkuuta, Eino Leinon, runon ja suven päivänä.

Ensimmäisen kuukauden näyttely esittelee minun omia teoksia. Seuraaville vapaille kuukausille on mahdollista hakea näyttelyaikaa.

7. DREAM on siis taiteilijavetoinen galleria ja kauppa sekä yhden taiteilijan työhuone.

Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt nostaa esiin nykytaiteen eri muotoja kuten maalausta, grafiikkaa ja korutaidetta.

IMG_2119

Sarjasta ”Pilvisiä päiviä” 2016

Sympaattinen kauppa myy uniikkia taidekäsityötä ja pieniä taide-elämyksiä useilta tekijöiltä.

Työhuoneen kätköistä löytyy tuoreita sattumia ja harkittuja herkkuja. Tarjolla on taidegrafiikkaa ja koruja kierrätysmateriaalista suoraan tekijältä.

Tervetuloa kaikki ihanat.


 

7.DREAM is an artistic and creative gallery, shop and studio. Exhibitions are changing monthly, presented are different forms of modern art, painting, graphics and art jewellery. Sympathetic shop sells unigue artistic handicrafts and small art-experiences from several artists and designer craftsmen. Drop in the studio where you can find sweet surprises and delicious delights. Available is art, graphics and jewellery made from recycled materials, direkt from the artist.

 

 

 

 

 

 

 

Tietoja Jaana Tuomisto

Kuvataiteilija. Korutaiteilija. Visual Artist
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s