Sadepäivänä silloin kerran…

Sadepäivänä silloin kerran…

Olen lämmöllä muistellut varhaislapsuuteni mummolaa ja sen pölyistä ullakkoa, jonne sadepäivinä saattoi kiivetä kuuntelemaan sateen ropinaa – tai aikuisten juttuja keittiön pöydän äärellä – ja aistimaan unohdettua aikaa.

IMG_3378Ladonovi

Yksinäiset ladot ja autiot talot ovatkin aina jotenkin kummalla tavalla vetäneet puoleensa. Hylätyissä paikoissa minua on viehättänyt pysähtyneen ajan tunnelma, rauha ja tapahtumattomuuden synnyttämä jännite sekä toisaalta yllättävä tapahtumisen mahdollisuus, oman kätkeytymisen ja elämän jälkien löytämisen ilo. Jännittävistä paikoista, jäljellä olevista esineistä sekä kuluneista kynnyslaudoista ja valon haalistamista jäljistä kukkatapetilla on saattanut lukea kuvitteellisen tarinan menneisyyden tapahtumista…

Sadepäivän muisteluihin siivitti selkeästi eilinen työhuoneen siivous. Kodin työhuone on ollut vähemmällä käytöllä ja tavaraa on unohtunut sinnetänne, kun olen keskittynyt puupiirrosten tekemiseen grafiikan työhuoneellani Vallilassa. Syksyn näyttely koputtelee jo mieltä, laskeutuminen rauhaan ja hyvään työvireeseen vaatii aikaa.

Työskentelyni kulkee sitä tavallista polkua, työhuoneen yksinäisyydestä kohti yhteisöä ja yhteisöllisyyttä, yksinpuhelusta kohti vuoropuhelua, kohti näyttelyä julkisessa tilassa, johon asetan ajatukseni teoksen muodossa. Kuka puhuu, kuka kuuntelee, minä siellä olen.

 

IMG_3402Puretun Hintsasen talon tapettia Lappeenrannasta, 2009.

Puretun Hintsasen talon tapettia Lappeenrannassa, 2009.

Tietoja Jaana Tuomisto

Kuvataiteilija. Korutaiteilija. Visual Artist
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s